Hr++ glas Utrecht

HR++ glas is een goede keuzen als u energie wilt besparen. Momenteel is het de populairste glassoort die wordt toegepast bij renovatie en bij nieuwbouw.

Wat is Hr++ Glas?

Hr++ glas is dubbelglas. Alleen zit tussen de glasplaten edelgas. Dat isoleert beter dan gewone lucht zoals wordt toegepast in dubbelglas. Daarnaast is het glas voorzien van een extra isolerende coating. Hr staat voor hoog rendement. Omdat er 2 extra isolerende maatregelen zijn toegepast, spreekt men van Hr++ glas.

Wat zijn de kosten van HR++ Glas

De kosten van Hr++ glas bedragen zo’n € 80 per m², dat is zo’n € 20 meer dan normaal dubbelglas. Een normaal rijtjeshuis heeft zo’n 20 m² aan glas. Dus dat betekent dat de extra investering zo’n € 400 kost. Maar dat is snel weer terugverdiend.

Energiebesparing

HR++ glas bespaart veel geld op op stookkosten. Doordat er maar beperkt warmteverlies in huis is, hoeft u minder te stoken dan bij dubbel glas. Een gemiddeld Nederlands rijtjeshuis met 20 m² aan glas bespaart zo’n € 120 per jaar. In vergelijking met enkel glas bespaart u zelfs € 260 per jaar. Dat betekent dat uw investering in 1-2 jaar al is terugverdiend. Daarnaast werkt het natuurlijk waardeverhogend voor uw huis.

Zonwering

Voor sommige ramen in uw huis, kan u kiezen voor zonwering. Bijvoorbeeld de ruiten die vol op de zon staan in zomer en lente. Alhoewel de zonwerende coating € 30 m² duurder is, blijft uw huis daarmee lekker koel. Als u gebruikmaakt van airconditioning, dan verdient u de extra investering ook snel weer terug.

Vrijblijvende offerte voor Hr++ glas Utrecht

Met onze glaswinkel midden in Utrecht, kunnen wij u snel en voordelig een offerte verstrekken voor het plaatsen van Hr++ glas. Tweelingglas is glashandel en glaszetter tegelijk. Dus op zoek naar Hr++ glas Utrecht? Vul het formulier in op deze website of bel naar 030 246 7099.